KBC Groeispaarrekening

 
 
 
 
 
 
Andere spaarrekeningen jongeren
Belfius Klassieke spaarrekening
Cph spaarboekje
Europabank Jongerenrekening
ING Oranje Boekje
ING Groen Boekje
KBC Groeispaarrekening
VDK Jovo spaarrekening
 
Baby's deposito's
Belfius baby spaarrekening
Europabank Jongerenrekening
KBC Groeispaarrekening
 

Sparen
Op meer dan 1 jaar
Op minder dan 1 jaar
 

Sparen met trimestriele storting

Spaarrekening openen
Valstrikken
 
Spaargids
Nieuws
FAQ
Fiscaliteit
Beschermingsfonds
Rating
Bankrekeningen
Gratis zichtrekeningen
 

Groeispaarrekening

sparen
     

KBC
KBC is in 1998 ontstaan door de fusie van Kredietbank en Cera en heeft een uitgebreid kantorennet in Brussel en Vlaanderen.

KBC Groeispaarrekening
U wilt sparen voor uw (klein) kind of uw peterkind en toch altijd zelf kunnen beslissen wat u met het gespaarde tegoed doet ? De KBC-Groeispaarrekening biedt u de controle en flexibiliteit die u zoekt.
Uw behoudt de controle
Flexibel sparen
KBC-Groeispaarrekening als pampersrrekening
Mogelijkheid tot automatisch sparen
0,01 %
0,10 %
Naam van de rekening Groeispaarrekening
Type rekening Gereglementeere spaarrekening
Openen van het spaarboekje voor kinderen Als u reeds KBC-klant bent en een abonnement op KBC Online hebt, kan u meteen een online een spaarrekening openen. Anders gebeurt dat op kantoor.
Gekkoppelde zichtrekening aan spaarrekening Geen, maar weet wel dat het beheer eenvoudiger is als u een KBC-zichtrekening hebt en zo toegang verkrijgt tot Self-Banking, Mobile-Banking of KBC Touch.
Kosten van de spaarrekening Gratis opening, beheer en afsluiting
U houdt zelf de controle U bepaalt zelf wanneer de begunstigde over de tegoeden zal beschikken. Die moet wel meerderjarig zijn wanneer het geld wordt vrijgegeven. U kan verder op elk moment het geld weer afhalen of zelfs van begunstigde veranderen.
Minimum bedrag Geen minimum
Maximum bedrag 250.000€, hogere bedragen kunnen enkel geaccepteerd worden na goedkeuring van KBC Bank.
Fiscaliteit Er is geen roerende voorheffing verschuldigd op de eerste renteschijf (geplafonneerd op 990 euro voor het inkomstenjaar 2020) ontvangen per rekening, per natuurlijke persoon met verblijfplaats in België, en per jaar. Dat bedrag wordt verdubbeld voor rekeningen geopend op naam van gehuwd of wettelijk samenwonenden (m.a.w. een plafond van 1980 euro voor het inkomstenjaar 2020). De roerende voorheffing bedraagt 15% voor elke rentevergoeding die het plafond overtreft, en wordt automatisch bij de bron ingehouden door uw bank. Als u verschillende spaarrekeningen heeft, moet u op uw belastingaangifte de rentevergoeding vermelden die het plafond overtreft, en waarop nog geen roerende voorheffing is ingehouden.
Rekeninguittreksels KBC-Touch, KBC-Mobile
Valutadatum Overschrijving : J + 1, Storting : J + 1 , Afhaling : J + 0
Onder welke voorwaarden wordt de getrouwheidspremie uitgekeerd? De berekeningsperiode van de getrouwheidspremie begint de kalenderdag na de storting of na de datum van de verwerving van de vorige getrouwheidspremie. De getrouwheidspremie is doorlopend, d.w.z. dat een nieuwe periode meteen begint wanneer de vorige getrouwheidspremie is verworven. De getrouwheidspremie wordt uitgekeerd op de bedragen die 12 opeenvolgende maanden op de rekening bleven, na de storting of na de datum van de verwerving van de vorige getrouwheidspremie.
LIFO Bij een afhaling worden de tegoeden, waarvan de berekeningsperiode voor de getrouwheidspremie het minst ver is gevorderd, eerst afgetrokken.

Beveiliging

 

Uw spaartegoeden zijn verzekerd door het Belgische Beschermingsfonds voor bankdeposito's dat bij een faillissement van KBC Bank tot maximum 100.000 € garandeert per klant en per rekening.
Andere rekeningen bij KBC Bank
Zichtrekeningen
Basisrekening Plusrekening
Sparen op - 1 jaar Jongeren
Klassieke Groeispaarrekening

Publiciteit
Nu in de kijker:
MeDirect, - Gereglementeerde spaarrekening
Maandsparen Max : 0,05% basisrente en 0,25% getrouwheidspremie
MeDirect, - Gereglementeerde spaarrekening
Dynamic sparen : 0,35% basisrente en 0,15% getrouwheidspremie
Santander, Vision Plus - Gereglementeerde spaarrekening
Vision Plus : 0,20% basisrente en 0,80% getrouwheidspremie
Santander, Vision Max - Gereglementeerde spaarrekening
Vision Max : van 0,05% tot 0,50% basisrente en 0,70% getrouwheidspremie

* Informatie meegedeeld onder voorbehoud van fouten of wijzigingen. www.beste-rente-spaarrekening.be wijst elke verantwoordelijkheid af en nodigt u uit om de correctheid van de gegevens in de brochures van de banken na te gaan alvorens een beslissing te nemen.