Open Gratis online spaarboekje

 
Spaarrekeningen
  28 spaarbanken onder de loep
  Hoe een online spaarrekening openen?
     
 
 Publiciteit
 
>> Sparen op - 1 jaar
>> Automatisch maandelijks sparen
> Sparen met trimestriëlerentebetaling
   
 
Welke spaarbank kiezen?
Argenta Europabank
Axa Bank Fintro
Aion Hello bank!
Belfius ING
BNP Paribas Fortis KBC

Bpost Bank

Keytrade Bank
CBC MeDirect
Beobank Nagelmackers
CKV NIBC Direct
Crelan VDK
CPH Santander
Deutsche Bank  
Spaarrekeningen
Spaarboekjes
Rentevoet spaarrekening
28 spaarbanken
Beste spaarrekening

Spaarrekening jongeren

Duurzaam sparen
Spaarrekening openen
Valstrikken
 
Spaargids
Nieuws
FAQ
Fiscaliteit
Beschermingsfonds
Rating
Bankrekeningen
Gratis zichtrekeningen
 

Uw spaargeld heeft nood aan een tweede bank

sparen
spaarrekening openen   De meeste spaarbanken bieden vandaag online spaarrekeningen aan, die het voordeel hebben gratis te zijn en een hogere rente op te leveren. De online spaarrekening is namelijk een ‘self-service’ formule, met weliswaar beperkte mogelijkheden. Daardoor hebben de banken minder kosten en bieden ze deze gratis aan. Vandaag hebben reeds miljoenen Belgen meerdere online spaarrekeningen bij verschillende banken. Waarom u ook niet?

Open een Gratis online spaarrekening in 10 minuten

Bank
Beheer rekening
Procedure
Kosten
Santander

Een ‘echte’ online spaarrekening zonder zichtrekening en zonder bancontact-kaart. De zichtrekening bij uw huidige bank fungeert als enige referentierekening voor uw geldoverdrachten

0 €
Medirect
Een ‘echte’ online spaarrekening zonder zichtrekening en zonder bancontact-kaart. De zichtrekening bij uw huidige bank fungeert als enige referentierekening voor uw geldoverdrachten
0 €
NIBC
Een ‘echte’ online spaarrekening zonder zichtrekening en zonder bancontact-kaart. De zichtrekening bij uw huidige bank fungeert als enige referentierekening voor uw geldoverdrachten. De opening van de rekening gebeurt 100% via internet.
0 €
Keytrade bank
Online spaarrekening met zichtrekening en 2 gratis bankkaarten (facultatief) of 1 gratis visakaart op aanvraag (gratis)
0 €

 

Publiciteit

Waarom een tweede bank?
De financiële crisis en de problemen van de grote en kleine banken zouden u moeten aanzetten om niet al uw spaargeld bij één enkele bank te plaatsen omwille van het rendement en het risico. Het is echter niet nodig om uw huidige bank te ‘verlaten’ als u er tevreden over bent, maar het is wel verstandig een tweede of zelfs een derde rekening te openen bij andere banken.
Praktisch: Open een nieuwe spaarrekening van bij u thuis
     
1.
Selecteer zorgvuldig de bank op basis van de termijn gedurende dewelke u uw spaargeld kan missen, want de getrouwheidspremies worden pas uitgekeerd nadat het spaargeld exact 1 jaar bij de bank was, niet 1 dag minder!
     
2.
Vul het online aanvraagformulier in. Vaak is dat een invulscherm dat een af te drukken formulier wordt dat u per post naar de bank moet terugsturen met de nodige documenten (kopie van identiteitskaart en vaak een bewijs van adres via een kopie van een factuur van gas, elektriciteit, …)
     
3.
De bank zal vaak een document opsturen dat ondertekend en teruggestuurd moet worden samen met een kopie van uw identiteitskaart en een kopie van een factuur van gas, elektriciteit, … om uw adres te bewijzen. Dit kan per email met de gescande documenten of per post.
     
4.
Uw spaarrekening wordt geactiveerd en u ontvangt eveneens een gratis digipass, als de bank die voorziet. Sommige banken sturen een SMS met de nodige codes om uw transacties te ondertekenen. Sommige banken openen automatisch en gratis een zichtrekening, die dient om geld van uw spaarrekening te halen. Andere bank als NIBC gebruikt daarvoor uw huidige zichtrekening. Het is ook mogelijk een zichtrekening zonder kaarten te vragen als u deze niet nodig heeft.
     
5.
Beheer uw spaarrekening van bij u thuis zonder enige kosten en in alle veiligheid, doe stortingen, voer overschrijvingen naar uw zichtrekening uit of naar de zichtrekening van deze bank als u geld wil afhalen, steeds zonder kosten.
Spaarrekeningen
Sparrekening openen Valstrikken Beschermingsfonds
Duurzaam sparen Fiscaliteit Jongeren
Sparen met trimestriëlerentebetaling  

Publiciteit
Nu in de kijker:
MeDirect, - Gereglementeerde spaarrekening
Maandsparen Max : 0,05% basisrente en 0,25% getrouwheidspremie
MeDirect, - Gereglementeerde spaarrekening
Dynamic sparen : 0,10% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie
Santander, Vision Plus - Gereglementeerde spaarrekening
Vision Plus : 0,05% basisrente en 0,55% getrouwheidspremie
Santander, Vision Max - Gereglementeerde spaarrekening
Vision Max : van 0,05% tot 0,25% basisrente en 0,40% getrouwheidspremie